Är detta verkligen Sverige?

Högerregeringen med SD som påtryckare vill stoppa andra partier genom att förbjuda deras inkomster via lotterier. Det påminner väldigt mycket om Ungern, Polen och några andra stater. De högerextrema partierna i de länderna vinner val eftersom oppositionens tillgångar stryps och för att media har tagits över och styrs av regeringarna.

Sverigedemokraterna har länge haft som mål att minska medias möjligheter att skriva, bland annat genom att journalister skall kunna bötfällas om de inte skriver på “rätt sätt”. De vill också få bort andra partier genom att strypa deras ekonomi. Detta är väl känt och nu kommer efterhand förslag från regeringen på just sådant. Detta visar att Ulf Kristersson gör som SD (och Erdogan) säger. Det vill säga att han inte vågar stå emot diktaturens krafter utan kryper för dem och går med på vad som helst för att få vara statsminister.

Om de kommande förslagen går igenom är vår demokrati och yttrandefrihet hotad. Vi tar flera steg tillbaka till en tid som alla partier utom SD inte alls vill tillbaka till tidigare. Det blir en tid då vi inte vågar yttra oss och med en starkt kringskuren opposition. Genom media kommer ingen som går emot regeringen nå ut genom vilket bidrar till att den sittande regeringen kommer att vinna val efter val genom manipulation.

Men jag tror att vårt folk inte kommer att finna sig i det utan kommer att gå ut på gatorna och låta sig höras ända fram till regeringen med orden: detta kan inte accepteras.

Läs mer:
Aftonbladet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer