räkningarna

Dyrt att betala räkningarna

Fick ett meddelande för flera år sedan från banken. “Nu kan du enkelt betala räkningarna kostnadsfritt”. På den tiden använde man bankgiroblanketter som man satt och skrev in alla räkningar på. När det var klart fick man lägga kuvertet på brevlådan och några dagar senare var räkningarna betalda. Men nu har det hänt något, de har börjat ta betalt för att betala räkningarna på detta, sedan flera år tillbaka inövade, sätt.

På den tiden var det nära till banken. Nu för tiden vet man inte ens var banken finns för de vill spara in på bankkontor, de kostar ju 100 miljoner kronor per år att driva. Så, deras 40 tusen miljoner i vinst på oss kunder räckte inte för de vill ha 100 miljoner till i vinst. Nå, jag stövlade in på banken och frågade varför de börjat ta betalt för att betala via bankgiro?

Bankkvinnan svarade att “det kostar inget om du betalar via datorn”. Jaha, svarade jag, var hämtar man ut datorn?
“Nä, den får du köpa själv”,svarade hon. “Men då blir det ju inte billigare, en dator kostar ju flera tusen kronor. Köper jag en sådan blir det ju ännu dyrare att betala räkningarna”, svarade jag. Häpp..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer