Försöker stoppa journalister genom stämningar

Extremhögern försöker stoppa journalister genom stämningar

Det är känt att de ivrigaste förespråkarna av det fria ordet är de högerextrema. Samma ivriga förespråkare försöker stoppa alla andra från det fria ordet när de själva granskas. Längre än så sträcker sig inte det fria ordet för dem.

De flesta journalister skriver med skydd av tryckfrihetslagen som är stark. Det vill säga att det är nära nog omöjligt att få till en fällande dom mot en journalist (eller någon annan) som skriver under skydd av tryckfrihetslagen.

De högerextrema elementen med trådar in i Sverigedemokraterna granskar då journalisten noggrant. Inget missas, man granskar anhöriga om de gjort något anmärkningsvärt, man undersöker allt som journalisten och dess anhöriga sagt och skrivit överallt, man använder till och med drönare för att flyga över deras och anhörigas hem och ägor för att se om de kan hitta något som går att använda mot journalisten.

Om journalisten någonstans utanför skyddet tryckfrihetslagarna ger dem nämner ett namn eller något som kan kopplas till en person stämmer de journalisten i billiga småmål för förtal. Det är högst sällan det går vinna ett förtalsmål och om de vinner ett sådant mål ger det som mest 5000kr i skadestånd. Deras mål är dock varken att vinna eller få skadestånd utan deras mål är att få tyst på journalisten genom att göra denne upptagen med stämning efter stämning och stämplad som kriminell.

De högerextrema använder alltså rättsväsendet till att dels förtala journalisten och dels få stopp på dennes journalistiska arbete. Det är inte så rättsväsendet skall användas och vi har yttrandefrihet i vårt land därför måste dessa metoder stoppas fortast möjligt annars riskerar också rättsväsendet att urholkas.

Politiska strömningar som använder sådana här metoder har inget existensrätt. De idkar inte politik utan våldför sig på deras oönskade personer likt 30-talets nazister i Tyskland att genom rättsväsendet få dem till att framstå som kriminella vilket borde vara olagligt.

Tillsammans med nya lagar och lagar som är på väg, att bli ett ofritt land där de högerextrema galningarna tar över mer och mer. Det är exakt enligt plan som stakades ut när Sverigedemokraterna bildades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer