USA erkänner att UFO finns

USA:s militär erkänner tre UFO-fenomen som hände under tre flyguppdrag och som offentliggjordes 2017. De säger inte att de vet vad det är eller att det handlar om farkoster från en annan värld. De säger bara att de tre händelserna inträffat och att det är ett fenomen man inte har svaret på. När nyheten om händelserna släpptes 2017 blev det stor uppståndelse världen runt. Inte bara media slog upp det stort utan också forskare och vetenskapsfolk blev väldigt intresserade.

Varför så intressant nu

Det handlar om tre olika händelser med flera års mellanrum som fått namnen “Nimitz” efter hangarfartyget USS Nimitz som var med när det hände ute till havs år 2004, “Gimbal” som hände 2015 och ytterligare en händelse efter 2015.
Det som är speciellt med dessa händelser mot andra UFO-händelser är att denna gång är det stridsflygare som är vana vid att observera flygtrafik som är vittnen till händelserna. Dessutom är allt inspelat med stridsplanens avancerade instrument. I fallet “Nimitz” år 2004 hade man dessutom ett speciellt fartyg, Princeton,  utrustad med mycket avancerade instrument för spårning av objekt i luften.

Detta hände under övningen “Nimitz”

Det elektroniskt tungt bestyckade fartyget som var följeskepp till hangarfartyget USS Nimitz fick in flera olika radarekon några mil från fartyget. Instrumentens operatör, Kevin Day som också gått ut i media, säger att föremålen inte uppförde sig som flygplan eller något annat han sett. Han beordrade omstart av utrustningen eftersom han misstänkte “spökekon” men efter omstarten var föremålen där igen. Han beordrade då två F18-plan att gå upp för att ta sig dit och undersöka saken. När nyheten först släpptes handlade det om ett föremål som en pilot, David Fravor, följt med sitt F-18-plan vid ett tillfälle. Men nu säger denne operatör och piloten David Fravor att det handlade om mängder av föremål som befann sig i luften och att man följde dem i en vecka med sina instrument.
När de två stridsplanen kom fram till platsen för det närmaste föremålen såg de inget alls. Men när den ena piloten tittade neråt såg han en vit fläck på vattnet som förmodligen skapats av vattnets krusningar. Det verkade ligga något under vattenytan. Plötsligt såg piloten ett föremål en ca 15 meter upp i luften intill det brusande vattnet eller möjligtvis strax under vattnet, finns olika uppgifter om den detaljen. Föremålet var ovalt och nästan lika stor som ett F18-plan men utan synligt utstickande detaljer.

Piloten David Fravor flög mot föremålet men föremålet verkade undvika honom. Föremålet steg sedan uppåt och försvann utom instrumentens räckvidd på ca 2 sekunder. Radarn ombord på Princeton mätte upp hastigheten på föremålet till ca 3 ggr ljudets hastighet. Senare skickades att annat F18-plan upp och den gången kom de nära ett annat föremål som beräknades till ca 12 meter långt och såg ut som en rak korv. Piloterna tyckte det såg ut som en godisbit av namnet “Tic Tac”. Från den stunden kallar alla piloterna just detta föremål för “Tic Tac”. Under föremålet kunde de se fyra antennliknade spröt som stack ut en bit. “Antennerna” såg ut som små krokar. Man kunde inte på sina instrument notera någon värme från föremålen eller något annat som kunde skvallra om hur de drivs fram. Det var videoinspelningen från denna observation som spridits i media.

Hundratals

Två andra personer kunde senare när de mönstrat av fartyget berätta att det egentligen handlade om flera hundra föremål som visade sig på radarn i grupper om 8-10 st.  Operatören Kevin Day har senare berätta att föremålen sågs först oftast på en höjd av 25.000 meter och därifrån förflyttade de sig ner till vattenytan på några sekunder helt utan ljudbang eller annat ljud. När de kom fram till vattenytan tycktes de försvinna ner i vattnet. Andra uppgifter säger att åtminstone vissa av dem dök till 6.000 meters höjd och försvann bort. Vid ett tillfälle sägas att en av radarmätningarna visade åtminstone ett av föremålen stiga med en hastighet på omkring 160.000 km/h.

Liknade inget annat

Piloten och kommendören David Fravor, sedan några år tillbaka är pensionerad från militären, säger att utseendet på dessa föremål liknade inget annat han tidigare sett. Han tror själv att det är föremål styrda av en intelligens från en annan värld.

Ytterligare en anmärkningsvärd skillnad

Ytterligare en anmärkningsvärd skillnad mot tidigare observationer är att en grupp politiker, forskare, militärer och USA:s president haft ett möte om dessa händelser. Det pekar på hur viktiga och verkliga dessa observationer är. Det har aldrig tidigare hänt att man haft ett sådant möte på den nivån om UFO.

Vad är det

Frågan man måste ställa sig: Vad är det de sett?
Undertecknad som på löpande band påstår att ett flertal, kanske de flesta, av UFO-observationer är rena påhitt och falsarier blir aningen ställd av denna dignitet på observatörerna. Jag kan helt enkelt inte avfärd dem så enkelt. Men om det är något verkligt, vad är det då? Kan det vara besök från en annan värld? Föremålens rörelsemönster tycks vara styrt från en intelligens . Med tanke på de blixtsnabba svängarna med skyhöga g-krafter som följd kan det knappast befinna sig något biologiskt liv i dem. Det för tankarna till att de är styrda av artificiell intelligens (AI) medan de biologiska varelserna befinner sig på tryggt avstånd. De till och med kanske aldrig rest från sitt solsystem utan sitter i sin trygga vrå och styr dem efter en förutbestämd plan. Förutsatt att vi inte är utsatta för en komplott av jordisk natur.

https://www.aftonbladet.se/tv/a/289941
https://www.ufo.se/index.php/ufo-och-pentagon/1881-ufojakten
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/g7rwQa/trump-har-fatt-hemlig-briefing-om-ufon-vi-haller-koll-pa-det

5 tankar på “USA erkänner att UFO finns

 1. Jag tror absolut det är aliens tusentals år före oss. Detta visar att det inte finns någon tvekan. Tid nu att regeringar erkänner det ät så.

    [CITERA]

 2. Olga:
  Man kan inte vara säker även om jag förstår din reaktion. Oftast, eller alltid tills nu, har det gått bevisa att det är något annat eller en bluff. Detta verkar dock vara helt ärligt så då får man försöka hitta en förklaring på annat sätt. Om alla förklaringar misslyckas får man gå vidare med att vetenskapligt försöka bevisa vad det är.

    [CITERA]

 3. Olga sven:
  Jag tror absolut det är aliens tusentals år före oss. Detta visar att det inte finns någon tvekan. Tid nu att regeringar erkänner det ät så.

  Ja, jag håller absolut med!

    [CITERA]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer