GY – MAX4466 mikrofonförstärkare

Jag köpte en GY-MAX4466 mikrofonförstärkare för att se om den är så bra som kommentarsfälten säger. Efter att jag mätt upp den måste jag säga att det inte stämmer.
De som köpt och använder den får ut ljud vid tal i den medföljande mikrofonen och blir nöjda med det. “Den fungerar och jag låter så som jag gör i verkligheten alltså är den bra”, tycks den allmänna meningen vara.

Bilder

Mikrofonförstärkaren är verkligen liten.

 

Mikrofonen borttagen.

 

 

 

Fastlödning av trådar för att kunna mäta.

 

 

 

Mätkonfiguration.

 

 

Mätresultat

Det skall genast sägas att jag fick hålla på länge för att överhuvudtaget kunna mäta denna. Fick använda minsta känligheten på 25ggr förstärkning. I RMAA gick det inte mäta alls. Till slut hade jag gjort ett antal mätningar och dessa bilder är från de bästa resultaten:

Går att använda för tal men lägsta frekvenserna borde då filtreras bort. Går inte att använda till mycket annat än för talinspelningar, experiment, hobby osv.

 

 

 

Brus (röd kurva, underst) är helt ok. Jag hade brum i min mätutrustning när detta gjordes. Denna förstärkare skall filtrera bort brum står det om den och det gör den ganska bra.

THD (svart, överst) är riktigt dålig. Distorsionen ligger mellan 1 och 10%. Från 5khz upp till 10khz ligger disten till och med upp mot 50%.

Slutsats

Denna mikrofonförstärkare är fullständigt oduglig. Kanske skulle den duga till leksaker för barn som behöver mikrofon.
Den var billig, under 20kr, men är inte värt ens det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer