driver Sverige mot diktatur

Halvnazisterna driver Sverige mot diktatur

Den svenska regeringsformens första kapitel:

Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet. Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd ska vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten.

Detta är kärnan av de grundläggande friheterna och rättigheterna vi har i Sverige. Exakt det attackerar halvnazisterna nu. Man säger att de vill ändra grundlagen för att stärka den privata äganderätten när det egentligen begränsar folkets rättigheter. Vid fortsatt halvnazistisk majoritet efter nästa val kan ett klubbslag i riksdagen göra detta steg mot diktatur grundlagsfäst.

Med detta beslut ändrar man grunden för demokratin. Sverige närmare sig med stormsteg halvdiktaturer som Ungern, Polen, Turkiet och Ryssland. Det är länder som oppositionen tystas på allehanda vis, möjligheten att starta oppositionell media saknas. Folk skräms till tystnad. Kultur och forskning måste underordna sig de styrandes vilja.

Halvnazisterna i riksdagen har inte folkets mandat att försämra demokratin men för att stoppa det krävs förmodligen att folket tar strid mot det som gränsar till upplopp.

Samtidigt med ovanstående idéer försöker man stoppa oppositionens finansiering och det vi vet idag vill man ha bort presstödet för att tysta röster, folkbildning vill man ha bort och forskningen skall underordnas regeringen.

I framtiden kommer de garanterat ge sig på fackföreningarna genom att ändra lagar så det blir svårare att driva fackföreningar där all rätt facket idag har tas bort.

Det finns redan nu idéer om att public service inte får sända nyheter eller debattprogram, i vart fall inte fritt utan kommer i så fall att underordnas ett politiskt välregisserat förlopp. Det har också nämnts från nazistiska SD att de vill införa dryga böter för journalister “som inte skriver rätt”. “Rätt” är alltså så som SD vill.

Frågan är om de ca 20% som röstar på SD verkligen vet vad de röstar på?

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/O8XdxV/jomshof-vill-forstora-det-vackraste-sverige-har
https://omni.se/andersson-har-agnat-aren-at-att-forstora-ett-land-jag-vill-gora-sverige-bra-igen/a/k6l0EA
https://www.expressen.se/debatt/massinvandringen–har-forstort-vart-land/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer