PKK-terrorist

Hovrätten vägrar utvisa PKK-terrorist

Vi skall vara glada över att Hovrätten läser lagar och regler noggrant. I detta fall kan man inte utvisa en Turkisk Kurd som sägs ha samröre med PKK. Orsaken är att detta blivit medialt i Turkiet och att Kurden kan utsättas för tortyr i Turkiet om han utvisas. Enligt vår lag kan man inte utvisa folk som uppenbart riskerar att utsättas för tortyr.

Organisationen Turkiets Human Rights Association publicerade för några år sedan en rapport om. Den avslöjade hundratals tortyrfall och tusentals kränkningar av mänskliga rättigheter mellan 2010 och 2019. Detta speciellt av just Kurder.

Alltså kan man inte utvisa en Kurd till Turkiet som sägs ha samröre med PKK.

PKK är terrorstämplat av flera länder. Men EU har kritiserat terrorstämpeln eftersom flera andra befrielseorganisation också faller in under samma saker som PKK sysslar med. Bland annat skull ANC med Nelson Mandela terrorstämplas om samma regler gällt dem. Att terrorstämpla befrielserörelser är en mycket dålig idé, det skulle vi förstå bättre om vi själva tvingades använda oss av en befrielseorganisation den dagen Sverige skulle bli en diktatur.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer