Ingen på nätet kan vara helt anonym

Invandringen är en framgångssaga

Det går bra för invandrare i Sverige

Med ett sämre utgångsläge som trångboddhet, brist på svenska som hemspråk och politiska stämningar som gör att de bemöts som en belastning.Trots det är invandring en framgångssaga.

Majoriteten av invandrarna i Sverige går i skolan och arbetar. Svenska politiker, främst nyssnazistiska SD, har peka ut invandring som ett problem trots att invandringen generellt är en ekonomisk framgångssaga.

Det går bra för Sverige tack vare invandrarna

Nyligen konstaterade nationalekonomiprofessorn Eskil Wadensjö i Dagens Nyheter att ensamkommande män från Afghanistan etablerat sig snabbt på svensk arbetsmarknad. Trots att politiker i den svenska debatten målat ut afghaner som ett hot mot den västliga existensen. Den utpekade gruppen har dock gjort det som invandrare världen över alltid gör, dvs de har lärt sig språket, utbildat sig och fått jobb.

Även om elever med utländsk bakgrund är överrepresenterade bland svagare studieresultat är situationen tvärt om när vi tittar på högre studier. Både kvinnor och män med utlandsfödda föräldrar i Sverige tar högskoleexamen oftare än studenter med svensk bakgrund.

Sverige står bättre rustat än många andra EU-länder inför framtiden tack vare den höga invandringen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer