bokbränning

Islamska konferensorganisationen kräver lag mot koranbränningar

Islamska konferensorganisationen kräver lag mot koranbränningar.

Islamska konferensorganisationen som har 57 medlemsstater vill att internationella lagar skall förhindra hatbrott mot religioner. Generalsekreteraren för Islamska konferensorganisationen säger:

Vi måste sända ideliga påminnelser till det internationella samfundet rörande ett akut införande av en internationell lag.

De flesta eller kanske alla muslimska stater omfattas inte av yttrandefrihet. För de staterna är det inga problem att bestämma över andra. För stater med utvecklad yttrandefrihet, dvs att man får yttra sig hur som helst i alla frågor så länge det inte skadar någon blir en sådan lag problematisk. Det är ett rejält ingrepp i folkens fria rätt att yttra sig. Det handlar inte bara om att bränna koranen utan det handlar i så fall om att inget får brännas eller förstöras som kan kränka någon.

Jag tycker personligen att de som offentligt kränker religioner för att skada är riktiga svin och borde sättas åt. Men att införa förbud att bränna religiösa böcker är ett mycket dåligt val. Lagar som förbjuder bränning av bara koranen är om möjligt ännu sämre val.

Vi har idag lagar om att man inte får kränka andra människor. Utveckla den lagen och ta bort förordet att den kränkte själv måste utreda och sedan leda målet i rätten. Då har vi verktyg att kunna åtala de som kränker folk genom att bland annat offentligt bränna deras heliga skrifter.

Läs mer:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/mQx7E0/57-muslimska-stater-kraver-skydd-mot-skandning-av-koranen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer