Jorden är en sfär

Det låter märkligt att man måste berätta att Jorden är en sfär eller som ett klot. Men faktum är, tro det eller ej, att det finns det folk som går omkring och inte bara tror att Jorden är platt utan också försöker sprida den konspirationen omkring sig. Det är inte heller bara så att det är ding-ding-folk som håller på med det, men de är i stor majoritet. En liten del av dem är välutbildade medan andra är politiker osv. Inte för att välutbildade eller politiker är mindre dinga än andra utan för att folk kanske tror på dem.

Jorden kan inte vara platt

Rent fysiskt kan Jorden inte vara platt. I en tyngdlös rymd tenderar alla massor som ligger nära varandra att dra ihop sig till en klump. När massan blivit tillräcklig hög dras allt in mot mitten av massan. Gravitationen dra lika mycket i alla delar av massan in mot mitten tills massan bildar en perfekt sfär. Om massan roterar kan den bukta ut något i mitten av rotationen och på så sätt är den inte en helt perfekt sfär.

Finns ingen gravitation

Enligt vissa led av platta-jorden-folket finns inte det någon gravitation utan det är en statisk elektrisk effekt som sägs dra ner allt på marken och ge oss vår vikt. Den åsikten är ännu mer korkad än en platt jord. Det räcker med bara väldigt lite kunskap om statisk elektricitet för att förstå att det inte skulle fungera, Wikipedia.

Vi bor under en glaskupa

Vissa underarter av platta-jorden-folket tror på de totalt omöjliga idén att vi inte bara bor på en platt jord utan att den platta jorden befinner sig under en jättelik glaskupa. Nu närmar vi oss en idé som ligger mycket nära total galenskap. Vem som helst förstår att ingen glaskupa ens kan hålla uppe sin egen vikt om den skulle täcka hela Jorden. Ingen har heller sett en sådan kupa och man kan fråga sig var på Jorden står kupan med sin bas?

Varför tror vissa på det

Den stora frågan är inte om Jorden är platt eller rund för den frågan är säkerställd sedan lång tid tillbaka som kan exempelgöras med folk som flyger eller står på stranden till ett hav kan mycket tydligt se att Jorden är rund. Den stora frågan är istället hur vissa låter sig omfamnas av så galna idéer och dessutom med näbb och klor försvarar idén med helt förvrängd fakta. Orsaken till att denna och flera andra helt befängda idéer (också som religioner mm) kan uppstå beror förmodligen på att vi människor utvecklats att hålla ihop i grupp som medverkar till att skyddade oss mot faror och att skaffa föda. När den funktionen inte längre behövs på lokal nivå omvänds den till andra gruppgemenskaper. De nya egenskaperna hålls ihop av en tro på något högre som ingen kan greppa. Den viktigaste komponenten i en sådan tro är en eller flera centrala figurer som ingen får ifrågasätta och/eller en sagofigur i någon gammal skrift som intar den positionen. Det centrala i de olika trossamfundens konstruktion är att ingen någonsin skall kunna nå fram till en absolut sanning för den sanningen har bara den där högste någonstans som ingen vet var vet och det räcker. Alla andra skall bara tro på att den där centrala figuren alltid har rätt och sedan följa detta benhårt utan att ifrågasätta. Den “centrala figuren” har därmed tagit över gruppens trygghetsroll som ett antal människor med det behovet tyr sig till. Där betyder verkligheten inget alls för de som omfattas av tron oavsett hur tokig tron än är.

Bevis

Det finns inte minsta antydan till bevis att dessa tokiga idéer skulle ens ha en uns av sanning. Däremot finns det överflödigt med bevis för att alla himlakroppar med stor massa med tiden drar ihop sig till en sfär. I stort sett alla har också själva sett välvningen av Jorden på horisonten och vi har också bilder från rymden som mycket tydligt visar att Jorden är en sfär. Mer bevis än så behövs inte för vanligt folk. För de som tror på en platt Jord saknar bevisen helt betydelse för dessa människor styrs av en benhård tro som är nästan omöjligt att rå på. Man kallar sin tro ofta för vetenskap och blir bestörta om någon påpekar att de bara är en tro. Det enda att göra är att låta dessa människor stå i skamvrån och ha sin tro. Jag orkar inte skriva ner de stora massor med enkla bevis för att vår Jord är rund så jag länkar till andra som lagt ner tid på det:

 

 

 

20 Kommentarer on “Jorden är en sfär

 1. Hej 🙂

  1. Fel. Platt jord handlar inte om tro utan om upplevelse och empiri, tvärtom så så har folk förstått att globen är en enda stor tro, därför kollar vi vad som går att bevisa genom empiri, och empiri stödjer platt jord mycket bättre än en glob. Ingen känner marken röra sig, att påstå att den gör det utan att kunna mäta rörelsen eller bevisa den är en tro. Ingen har sett jordens kurva att säga att den finns utan att kunna se eller mäta den är en tro. Solen ser inte större ut än jorden, att påstå att den är det utan empiriska bevis är att tro. Att säga att ni kan se jordens kurva från marken eller ett flygplan när det finns videos på amatör ballonger och raketer som når mycket högre utan att visa nån kurva får ni då förklara.

  2. Kan ni bevisa en “tyngdlös rymd” eller är det nått ni “tror” på för att ni sett videos och hört historier? Platt jordare tror inte på yttre rymden så som den beskrivs. Det samma om det du säger om “gravitationen”, är det nått du bara läst och “tror” på eller kan du bevisa det du sa? Självklart kan man tro att en platt jord är omöjlig om man redan “tror” på saker som gör den omöjlig. Har du bevis eller tro?

  3. Fel. Nej vi “tror” inte att elektromagnetism drar saker mot jorden. Vi vet att tyngdkraft är en teori som saknar bevis och vi vet att densitet förklarar saken alldeles utmärkt utan nån onsynlig kraft. “Tyngdkraft” går inte bevisa och forskarna vet inte ens vad det är, att massor attraherar andra massor är inget vi kan direkt observera här på jorden, vi får bara höra om det i rymdhistorier. Densitet är den enda förklaring vi behöver för att förklara verkligheten vi lever i. Ju högre densitet nått har ju tyngre blir det. Vatten är tyngre än luft, luft är tyngre än helium, osv. Olika vätskor kan demonstrera densitet väl, dem lägger sig i lager, med sånt som sirap och honung längst ner, och sånt som olja högst upp. Om vi tar en ballong och släpper den så faller den plask till marken, men om vi fyller den med helium så stiger den. Varför drar inte “tyngdkraften” ner ballongen? Förut drog den ballongen till marken säger man, men med helium i så vill den inte längre dra ner ballongen. Densitet är vad vi upplever, inte tyngdkraft. Tyngdkraft ska dra i allt som har densitet, så om den drar i ballongen innan man fyller den, borde den dra i ballongen mer efter man fyllt den, helium och luft har med densitet, så det ska finnas mer att dra i efter man fyller den. Saker faller neråt pga tyngd, inte tyngdkraft. Tyngdkraft ska hålla väldens hav och atmosfär pressat mot en snurrande boll, det måste va en stark kraft, men den tillåter dam och maskros frön att segla runt utan att dra dem hårt till marken. Om nått nu drar i allt som har densitet bör det dra ner maskros frön till marken direkt.

  4. Vi vet inte vad som finns där uppe. Ja, vissa tror på en kupa, men som sagt detta handlar inte om tro utan om empiri, går det inte för tillfället ta reda på vad som finns där uppe så har vi inget emot att bara säga: vi vet inte.

  5. “Varför tror vissa på det” Låt oss se vem som “tror” i slutet av en diskussion :).
  Och som sagt, ingen kan se jordens kurva från marken eller ett flygplan, det har ni inbillat er, amatör ballonger kan lätt motbevisa det argumentet. Även Neil degrase tyson finns på video erkännande att man kan inte se jordens kurva ens från “the edge of space” vilket är där red bull hoppet hände.

  5. Det finns otroligt mycket bevis på att bilder och videos från nasa och dylikt är fejk och bluff. Om ni använder sånt som era bevis, betyder det att ni “tror” på det bara nån annan kan åstadkomma, inget vanliga kan ta del i. Dessutom tror ni på kända lögnare, jag kan lägga fram öändligt med lögner från nasa om ni vill, dom är helt enkelt inte att lita på, det är er tro, jag väljer att inte tro utan att se vad jag kan själv bevisa genom empiri.

  Lägg nu fram det ni har så ska vi se vart “tro” och verklighet skiljer sig 🙂
  Men jag skulle uppskatta om vi kan ta ett argument i taget. Det blir så rörigt när man pratar om allt möjligt på en gång.

    [CITERA]

 2. Jag känner mig berättigad att säga; mycket passande bild för en glob besserwisser som tror han har koll på något han inte fullt ut har forskat om. Det är precis så jag tänker att ni ser ut när man ber om bevis för påståenden. 🙂

  Man kan inte bevisa att jorden är en snurrande boll med argument om “tyngdkraft” om man inte först kan bevisa att tyngdkraft finns.

  Jag väntar spänt på att du ska bevisa att vi snurrar på en boll.

    [CITERA]

 3. Hej turtle!

  Jag tänkte först kasta dina inlägg i papperskorgen. Men jag ändrade mig för inläggen är en bra beskrivning på hur folk som tror på en platt Jord ser på det.
  Jag vet inte vad det är för fel på folk som inte kan ta åt sig fakta utan hittar på en massa trams som de sedan kallar för fakta. Sanningen är att det bara är en massa trams utan stöd i vetenskapen.

  Vi kan börja med det där om att regeringar runt om o Världen ljuger för folken om att Jorden är rund.
  Tror ni uppriktigt på att en sådan lögn skulle hålla genom alla år med hundratals olika regeringar och med en massa krig länder emellan? Knappast!
  Nästa fråga handlar om vad för syfte skulle alla regeringar genom hundratals år ha att ljuga så samstämt för sina folk att Jorden är rund?
  Sanningen är att det inte finns något syfte av hundratals regeringar varav flera av dem är fiender med varandra att ljuga för folken.

  Jorden är rund, därom råder ingen tvekan. Det finns extremt mycket bevis för det. Att rada upp bevis för att en rund jord är rund är bara löjligt. Säger man att Jorden är platt kan man lika väl säga att en bräda inte är lika lång i båda ändar.

  Att Jorden är platt är den värsta typen av trams! Men det finns värre, det är de som tror på skiten.
  I övrigt räcker artikeln här ovan som bevis att Jorden är rund.

    [CITERA]

 4. Vem vet vilka som är med på lögnen, dom flesta tror på “forskare” “experter” “astronauter” som du. Dom som med säkerhet är med på lögnen är astronauterna och några som hjälper dom säkert.

  Allt jag ber om är bevis för påståenden, jag tycker det är oerhört märkligt att man ska möta sånt motstånd bara för man frågar hur folk kom till alla slutsatser.
  /Förkortat/

    [CITERA]

 5. “The desire to enslave or fellow man is unfortunately intrinsic to the human character. It has been with us since the beginning of time. Every continent and virtually every culture. From ancient Egypt to Babylon, to Greece and Rome, Africa, Asia, Europe and the United States. It’s a disease of our human nature yet people are under the impression that it no longer exist”

    [CITERA]

 6. turtle:
  Vem vet vilka som är med på lögnen, dom flesta tror på “forskare” “experter” “astronauter” som du. Dom som med säkerhet är med på lögnen är astronauterna och några som hjälper dom säkert.

  Allt jag ber om är bevis för påståenden, jag tycker det är oerhört märkligt att man ska möta sånt motstånd bara för man frågar hur folk kom till alla slutsatser.
  /Förkortat/

  Jag förkortade ditt inlägg för det var 5 stycken med upprepningar.
  Jag tycker att kravet på bevis att Jorden är rund är löjligt. Jorden är rund om det finns inget att diskutera. Om du promt vill ha bevis kan du ställa dig vid en strand och se ut över havet. Man ser mycket tydligt en påbörjad rundning av horisonten. Det räcker som bevis om du nu tror på dina egna ögon.

    [CITERA]

 7. turtle:
  “The desire to enslave or fellow man is unfortunately intrinsic to the human character. It has been with us since the beginning of time. Every continent and virtually every culture. From ancient Egypt to Babylon, to Greece and Rome, Africa, Asia, Europe and the United States. It’s a disease of our human nature yet people are under the impression that it no longer exist”

  Ja, och de bojorna bör du slita dig ut från på samma sätt som de troende borde slita sig ut från samma bojor.

    [CITERA]

 8. REDAKTIONEN: Jag förkortade ditt inlägg för det var 5 stycken med upprepningar.
  Jag tycker att kravet på bevis att Jorden är rund är löjligt. Jorden är rund om det finns inget att diskutera. Om du promt vill ha bevis kan du ställa dig vid en strand och se ut över havet. Man ser mycket tydligt en påbörjad rundning av horisonten. Det räcker som bevis om du nu tror på dina egna ögon.

  Nikon p900 eller ballong videos bevisar till 100% att du inte kan se jordens kurva från marken, eller ens från ett flygplan, det stämmer helt enkelt inte.

  Att du säger att kravet på bevis är löjligt måste jag erkänna att det skrämmer mig lite. Den bara är rund vi behöver inte bevis och dom som vill diskutera det ska förlöjligas?

  (Ursäkta att jag upprepar mig, men vad ska man göra när folk inte lyssnar på vad man säger? Tom du vill förlöjliga min syn på världen, vad kan man göra annat än aTT försöka förklara sig?)

    [CITERA]

 9. REDAKTIONEN: Om du promt vill ha bevis kan du ställa dig vid en strand och se ut över havet. Man ser mycket tydligt en påbörjad rundning av horisonten. Det räcker som bevis om du nu tror på dina egna ögon.

  Nu upprepar jag igen men kan inte förstå dig. Jag vet att man använt beviset att båtar försvinner som ett av dom tidigaste bevisen, men det är nu 100% motbevisat. Så om ett av dom första bevisen va fel, menar du ändå att vi ska skita I att söka bevis?

  Även när det bevisligen är så att nasa och liknande har ljugit igen och igen? Vet du hur mycket pengar nasa drar in för att ge oss CGI? Det är det uppenbara motivet till att ljuga. Tänker inte länka alla nasa lögner här men det finns en del i tråden jag länkade till, bevisen är motbevisade och nasa ger oss bluffar. Klart vi ska kolla närmare på saken.

    [CITERA]

 10. turtle: Nikon p900 eller ballong videos bevisar till 100% att du inte kan se jordens kurva från marken, eller ens från ett flygplan, det stämmer helt enkelt inte.

  Att du säger att kravet på bevis är löjligt måste jag erkänna att det skrämmer mig lite. Den bara är rund vi behöver inte bevis och dom som vill diskutera det ska förlöjligas?

  (Ursäkta att jag upprepar mig, men vad ska man göra när folk inte lyssnar på vad man säger? Tom du vill förlöjliga min syn på världen, vad kan man göra annat än aTT försöka förklara sig?)

  Jag vill inte förlöjliga någon. Men om man påstår att Jorden är platt förlöjligar man sig själv. Än värre blir det när man fortsätter och hittar på en massa “bevis” som egentligen är feltänk eller att man inte förstår tekniken bakom.
  Det finns massor av bilder från rymden som visar en rund jord. Man kan göra enkla beräkningar som visar att Jorden är rund osv men mest av allt är det fullkomligt ologiskt med en platt Jord. Det är också fullkomligt omöjligt med en platt Jord hur man än räknar.

    [CITERA]

 11. turtle: Nu upprepar jag igen men kan inte förstå dig. Jag vet att man använt beviset att båtar försvinner som ett av dom tidigaste bevisen, men det är nu 100% motbevisat. Så om ett av dom första bevisen va fel, menar du ändå att vi ska skita I att söka bevis?

  Det finns inga sådana bevis och det kan inte heller finnas några sådan. Att det inte kan finnas sådana bevis beror helt enkelt på att Jorden är rund. Tänk om någon visar bevis på att människan inte finns. Sådan bevis finns inte eftersom människan finns. Det är ganska enkel matematik.

  Även när det bevisligen är så att nasa och liknande har ljugit igen och igen? Vet du hur mycket pengar nasa drar in för att ge oss CGI? Det är det uppenbara motivet till att ljuga. Tänker inte länka alla nasa lögner här men det finns en del i tråden jag länkade till, bevisen är motbevisade och nasa ger oss bluffar. Klart vi ska kolla närmare på saken.

  Det är inte bevisat att NASA ljuger! Orsaken är att NASA inte ljuger. De kan misstaga sig eller misstolka något osv men ljuger gör de inte. De kan inte ljuga för det är allt för mycket folk indragna i deras arbete.

  Det är mycket enklare att inse sanningen, att Jorden är rund som ett klot än att försöka hitta eller konstruera bevis på motsatsen.

  https://historiskamedia.se/trodde-folk-pa-medeltiden-att-jorden-ar-platt/
  https://www.nyteknik.se/popularteknik/sa-bevisar-du-att-jorden-ar-rund-utan-att-bygga-en-farlig-raket-6885972
  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/astronomens-fem-enkla-tips-sa-kan-du-bevisa-att-jorden-ar-rund
  https://www.youtube.com/watch?v=AW9_PVPpXcU
  https://sv.quora.com/Vad-finns-det-f%C3%B6r-bevis-p%C3%A5-att-jorden-%C3%A4r-rund

    [CITERA]

 12. Ja det är tydligt att du inte vill ta i det som läggs fram. Som sagt det viktigaste för dom som undersöker saken är empiri, empiri betyder upprepningsbara experiment och observationer, om man tror dom är påhittade eller fel kan man själv kontrollera dom, till skillnad från det nasa ger. Och där blir skillnaden i att tro och att veta.

  Du vill inte diskutera empirin som finns utan bara säger att det är omöjligt. Jo det finns massor bevis på nasas lögner för den som vill undersöka saken, påstå inte annat för då ljuger du. Hur dom kommer undan med det kan bero på detta, väldigt många astronauter visar öppet att dom är frimurare, det är säkert ännu fler som inte är lika öppna med det. Så en liten grupp är överrepresenterade inom nasa.

  Ditt argument att det helt enkelt är omöjligt kan liknas med detta. En polis kommer till en mordscen, ställer sig i en pöl med blod brevid ett lik med ett skotthål i pannan, och säger jag förstår inte varför nån skulle vilja mörda nån och det finns ju lås på dörren, så det vore för svårt att mörda nån här inne, därför tror jag inte nått mord har begåtts. Stående i blod brevid ett lik.

  Du ställer frågan om motiv och ifall det är möjligt innan du undersöker bevisen. Så gör inte en bra detektiv, han tittar först på bevisen sen letar han motiv.

  Det finns många som ger falska argument om ämnet för att få det att se dumt ut. Med tanke på att du i din artikel använder ett sådant argument så har du uppenbarligen lyssnat på dom som vill förlöjliga diskussionen med dumma teorier. Du har fått namn på en som ger dig den riktiga informationen, titta genom hans info och försök debunka den så får du se att det inte är så dumt som du tror och långt ifrån omöjligt. Faktum är att en platt jord är mycket mer logisk och möjlig än en glob jord, du har uppenbarligen inte undersökt saken så påstå inte med sån säkerhet att du vet bättre. Gör rätt för dig och undersök saken och skriv en bättre artikel, eller om du nu inte orkar undersöka så erkänn iaf att du inte har så bra koll på saken som ditt självförtroende föreslår. Du borde sitta i skolbänken som en student och lära dig mer om saken, inte stå vid tavlan och leka lärare, som du gjort med denna artikel.

  EMPIRI = upprepningsbara experiment och observationer = riktig kunskap.

  Nasa = speciella människor med speciell teknik som påstår sig kunna göra saker ingen annan kan = TRO, likt hur religiösa tror på en präst och bibel.

    [CITERA]

 13. En simpel “slinky” kan motbevisa teorin om tyngdkraft, ni vet en sån fjäder som går i trappor som barn brukade leka med. Håll den utsträckt och släpp den till marken och filma i slowmotion. Den nedre delen fastnar i luften och trycks ner till marken, det finns ingen “kraft” som drar den nedre delen till marken. Om tyngdkraft va på riktigt hade den nedre delen börjat dras mot marken direkt.

  https://m.youtube.com/watch?v=rCw5JXD18y4

  Utan tyngdkraft är glob jorden omöjlig. Och allt vi upplever kan förklaras med densitet. Saker faller, inte dras till marken.

    [CITERA]

 14. turtle:
  Ja det är tydligt att du inte vill ta i det som läggs fram. Som sagt det viktigaste för dom som undersöker saken är empiri, empiri betyder upprepningsbara experiment och observationer, om man tror dom är påhittade eller fel kan man själv kontrollera dom, till skillnad från det nasa ger. Och där blir skillnaden i att tro och att veta.

  Du vill inte diskutera empirin som finns utan bara säger att det är omöjligt. Jo det finns massor bevis på nasas lögner för den som vill undersöka saken, påstå inte annat för då ljuger du. Hur dom kommer undan med det kan bero på detta, väldigt många astronauter visar öppet att dom är frimurare, det är säkert ännu fler som inte är lika öppna med det. Så en liten grupp är överrepresenterade inom nasa.

  Ditt argument att det helt enkelt är omöjligt kan liknas med detta. En polis kommer till en mordscen, ställer sig i en pöl med blod brevid ett lik med ett skotthål i pannan, och säger jag förstår inte varför nån skulle vilja mörda nån och det finns ju lås på dörren, så det vore för svårt att mörda nån här inne, därför tror jag inte nått mord har begåtts. Stående i blod brevid ett lik.

  Du ställer frågan om motiv och ifall det är möjligt innan du undersöker bevisen. Så gör inte en bra detektiv, han tittar först på bevisen sen letar han motiv.

  Det finns många som ger falska argument om ämnet för att få det att se dumt ut. Med tanke på att du i din artikel använder ett sådant argument så har du uppenbarligen lyssnat på dom som vill förlöjliga diskussionen med dumma teorier. Du har fått namn på en som ger dig den riktiga informationen, titta genom hans info och försök debunka den så får du se att det inte är så dumt som du tror och långt ifrån omöjligt. Faktum är att en platt jord är mycket mer logisk och möjlig än en glob jord, du har uppenbarligen inte undersökt saken så påstå inte med sån säkerhet att du vet bättre. Gör rätt för dig och undersök saken och skriv en bättre artikel, eller om du nu inte orkar undersöka så erkänn iaf att du inte har så bra koll på saken som ditt självförtroende föreslår. Du borde sitta i skolbänken som en student och lära dig mer om saken, inte stå vid tavlan och leka lärare, som du gjort med denna artikel.

  EMPIRI = upprepningsbara experiment och observationer = riktig kunskap.

  Nasa = speciella människor med speciell teknik som påstår sig kunna göra saker ingen annan kan = TRO, likt hur religiösa tror på en präst och bibel.

  Du ingår helt enkelt i gruppen “konspirationsteoretiker”. Den gruppen använder alternativa sätt att komma fram till en redan förutbestämd “sanning”. De använder metoder som för tankarna till religiösa sekter. De religiösa sekterna har hur mycket “bevis” som helst för sin sak.

  Vi andra förlitar oss på verklig vetenskap.

    [CITERA]

 15. turtle:
  En simpel “slinky” kan motbevisa teorin om tyngdkraft, ni vet en sån fjäder som går i trappor som barn brukade leka med. Håll den utsträckt och släpp den till marken och filma i slowmotion. Den nedre delen fastnar i luften och trycks ner till marken, det finns ingen “kraft” som drar den nedre delen till marken. Om tyngdkraft va på riktigt hade den nedre delen börjat dras mot marken direkt.

  https://m.youtube.com/watch?v=rCw5JXD18y4

  Utan tyngdkraft är glob jorden omöjlig. Och allt vi upplever kan förklaras med densitet. Saker faller, inte dras till marken.

  Det är gravitationen som drar fjädern neråt. Men, det är en fjäder som utöver en sammandragande kraft vilket håller uppe undre delen. Övre delen har inget över sig som håller uppe den därför faller den först neråt av gravitationen. Utöver det balanserar fjäderns sammandragande kraft fallet som gör att undre delen står exakt stilla medans övre delen faller. När det inte längre finns en sammandragande fjäderverkan kvar faller hela fjädern neråt som ett enda paket.

  Om du befinner dig en liten bit över månen och släpper en järnklump på ett ton och bomullstuss på ett gram samtidigt kommer båda att slå ner på Månen samtidigt.

    [CITERA]

 16. Jag tillhör inte någon grupp, jag är en individ. Du förlitar dig på nått du inte själv kan ta del av, jag förlitar mig på empiri, vilket av dessa som är närmast en religion bör vilken idiot som helst kunna se.

  Förstår att du inte kommer göra rätt för dig och gå djupare i det du skrivit om, och inte heller verkar du vilja erkänna för dina läsare hur dåligt informerad du är i ämnet, så fortsätt du låsas som du har full koll på saken om du nu vill se oärlig ut. Jag ska inte försöka diskutera mer med dig, men tänker högt yttra vilken skräpig artikel du gjort här, förövrigt så lycka till med ditt jobb mot flashback.

  (Obs du tror på ailiens men vill förlöjliga empiri, du förstår inte ens skillnaden på empiri och teori 🙂

    [CITERA]

 17. turtle:
  Jag tillhör inte någon grupp, jag är en individ. Du förlitar dig på nått du inte själv kan ta del av, jag förlitar mig på empiri, vilket av dessa som är närmast en religion bör vilken idiot som helst kunna se.

  Förstår att du inte kommer göra rätt för dig och gå djupare i det du skrivit om, och inte heller verkar du vilja erkänna för dina läsare hur dåligt informerad du är i ämnet, så fortsätt du låsas som du har full koll på saken om du nu vill se oärlig ut. Jag ska inte försöka diskutera mer med dig, men tänker högt yttra vilken skräpig artikel du gjort här, förövrigt så lycka till med ditt jobb mot flashback.

  (Obs du tror på ailiens men vill förlöjliga empiri, du förstår inte ens skillnaden på empiri och teori?

  Detta får bli sista inlägget i denna fråga under denna artikel.
  Jag menar inte att du ingår i en grupp utan att det är ett grupptänk likt det sekter sysslar med.
  Jorden är en sfär och de som säger Jorden är platt går fett bort för mig. Så gott som alla vet att Jorden är en sfär och de flesta av dessa har förmodligen aldrig hört talas om att det finns de som tror Jorden är platt. Att Jorden är platt är så jävla korkat att några vetenskapliga bevis att Jorden är rund behövs inte alls.

  Flashback?
  Jag är aldrig där och vet nästan inte vad det är än mindre jobba mot det. Sådant har jag inte tid med.

    [CITERA]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.