Klimatförnekarna och fysiskt våld

Det är sorgligt att höra de som förnekar att det sker en temperaturhöjning på Jorden eller att CO2 är boven. Det vanligaste knepet att mota tillbaka de som försöker sprida sanningen om klimatförändringarna är att kalla dem för vänsteraktivister.

Varför vänsteraktivister

Egentligen är det inte så konstigt att man just använder ordet “vänsteraktivister” för de absolut flesta som inte tror på klimatförändringarna eller sätter sig emot åtgärder mot det är från höger på den politiska skalan. Folk på högerkanten kallar alltid utan undantag alla för “vänsteraktivister” som inte håller med dem oavsett fråga och så har det varit i många år. Orsaken till att de använder just “vänsteraktivister” om sina motståndare beror på att det är ett mycket nedsättande svärord för dem. Vad de inte fattar är att kalla folk för “vänsteraktivister” skiter folk fullständigt i för de ser inte det som något nedvärderande utan som ett ord av många andra.

Sprider sig

Först började yttersta högern med att nedvärdera sina motståndare med tillmälet “vänsteraktivister”. Därefter har det spridit sig till vanligt folk som kallar varandra för “vänsteraktivister” när de inte har samma åsikter och nu senast använde en SVT-journalist det tillmälet mot Greta Thunberg bara för att hon så påhittigt använde USA:s konstitutions inledande ord i sitt tal “We the people”.

Försöker tysta sina kritiker

Yttersta högern är mycket mer aggressiva än vad folk i allmänhet tror. De, till skillnad från “andra sidan”, drar sig inte för någonting. Dessutom är de oerhört kapitalstarka. Den amerikanska extremhögerpersonen Steve Bannon med sitt Cambridge Analytica och Breitbart News har lagt enorma pengar och resurser på att påverka folks åsikter Världen runt. Det tryck dessa rika högermänniskor sätter mot de lättpåverkade skapar en hysteri som bla syns mycket tydligt på internet på så sätt att man kan inte kommentera någonstans utan att få dessa galningar efter sig. Därför är jag orolig för vissa personer säkerhet inte minst för Greta Thunberg eftersom de lättpåverkade inte drar sig för fysiskt våld för att tysta sina kritiker och folkhjälten Greta Thunberg är symbolen för den främsta kritikern av alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer