Krig i Europa

Kriget är återigen tillbaka i Europa, senast var det Nato som förde ett avskyvärt krig nu är det Putin. Jag skriver inte Ryssland för utan Putin hade det inte varit något krig. Ukrainas nuvarande styre är inte heller några duvungar, flera av dem var aktiva nazister under upproret för några år sedan. När nazzarna i Ukraina intog parlamentet på samma sätt som Quanon i USA intog deras parlament satte de upp hakkorset på parlamentets väggar. Så Ukraina tillhör egentligen Europas skurkstater tillsammans med Belarus (Vitryssland), Ungern och Polen. Men det förtar inte på långa vägar att dagens krig är en avskyvärd handling.

I Sverige stöder Sverigedemokraterna (eller numera stödde) exakt de stater som vi kallar skurkstater. Eller rättare sagt är det medlemmar i detta parti som stöder skurkstaterna. Bland annat har Sverigedemokrater stått och blivit intervjuade i Ungersk teve och media om hur dåligt det är i Sverige och hur bra de det är i skurkstaten Ungern. De stod där alltså rätt upp och ner och talade skit om vårt land.

Senast var det Jimmy Åkesson som gjorde bort sig i media när han fick frågor om han stödjer Putin. Han hade extremt svårt för att svara på frågan men till slut efter ett långt skruvande samlade han sig och svarade lågmält att han hellre väljer USA är Ryssland. Kritiken mot honom blev kraftig från de andra partierna på samma sätt som kritiken mot Europas skurkstater var och är kraftig.

Krig är avskyvärt, något annat finns inte. Det enda krig man kan försvara (men inte alltid hålla med om) är när ett land försvarar sig mot en angripare. Angripare finns det några stater som är eller har varit sedan andra världskriget. Värst har USA varit, därefter kommer Israel, Ryssland (Sovjet) och andra stater som jag inte orkar räkna upp.

Sedan har vi krig som är svårt att försvara även om kriget handlar om eget territorium.  Jag tänker på Englands krig mot Argentina om Falklandsöarna. Falklandsöarna ligger nästan på andra sidan Jorden så det kan knappast moraliskt tillhöra England. På samma sätt är det med en massa öar i Asien olika länder tvistar om vem de tillhör. Kina tippar idag bråte i havet för att bygga nya öar fram till de omtvistade öarna för att kunna hävda sin rätt att de tillhör Kina.

När krig eller andra tvister uppstår med vapen i hand där skurkstater är “bad guy” hamnar de “fria” staterna i ett svårt dilemma. De har nämligen ofta företag som investerat i verksamhet i de länderna. Inte minst gäller det Kina. Starka krafter i de “fria” staterna vill inte gå emot de staterna det investerats i men har inger emot att åtgärder vidtas mot de stater man inte investerat i. Detta gör att åsikterna om olika krig spretar åt alla håll i de “fria” staterna. Om Kina skulle angripa Taiwan på samma sätt som Ryssland angriper Ukraina, skulle vi då bojkotta Kina ekonomiskt? Frågan är berättigad för det är så sjukt i vår värld att man skiljer på skurk och skurk av ekonomiska skäl.

Hur berättigat är ett krig egentligen?
Både Ukraina och Taiwan är från början inga egna stater, de båda har varit en del av andra stater. På samma sätt är det med Israel, det var från början en del av Palestina, det var till och med huvuddelen av Palestina vars folk idag har förpassats till ofruktbar öken i utkanterna av Palestina. Hur skulle vi reagera om skåningarna plötsligt vill lämna Sverige och istället tillhöra Danmark? Skulle vi tillåta det? Jag tror dock inte vi skulle kriga och jag tror inte Danmark skulle ta emot Skåne om Sverige inte skulle ge sitt samtycke. Varför? Jo, därför att de skandinaviska länderna tillhör inte (numera) gänget stater som kan tituleras skurkstater. Sedan kan man också fråga sig hur långt tillbaka i tiden vi skall gå för att hävda rätten till en bit mark? Israel, som ett exempel, använder en skala som handlar om tusentals år medan man i Europa använder skalan från efter andra världskriget och i USA använder man skalan amerikansk moral också kallat “pax amerikana”.

Med detta sagt tycker jag att Putin skall puttas ut från makten i Ryssland och att man skall sätta stopp för den andra galningen i USA att återkomma till makten som helt nyligen i princip hyllade Putin.

Tänkvärt:
Den första förloraren i ett krig är sanningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.