Nya lagar krymper pressfriheten

Vi är på väg mot mindre yttrandefrihet och mindre pressfrihet. Den sittande regeringen som leds av nazister är en stor orsak. Om de som röstat på SD blir överraskad över det som kommer får de skylla sig själva.

Historien visar att det är ett parti som inte bryr sig om folks väl. Det räcker med att titta hur nazisterna på 30-talet i Tyskland agerade. De tog bort allt som var till fördel för folk son inte höll med dem och media fick inte skriva negativt om nazister. Yttrandefriheten begränsades till nazisternas syn på vad folket fick yttra och det tillåtna handlade nästan bara om yttringar om alla andra än nazister. Brott mot detta gav mycket hårda straff, i vissa fall dödsstraff.

I Sverige har SD visat exakt samma syn på media som nazisterna i Tyskland, än så länge gäller det bara public service. SD har föreslagit att journalister skall kunna bötfällas om de har “fel” uppfattning om bla SD. Jimmy Åkesson har sagt att om han kunde skulle han stänga radions P3 för han tycker de “sprider socialliberal smörja”.
Det är en syn som inte hör till ett fritt samhälle. Media måste få framföra även sådant man själv inte gillar men Åkesson ger inte mycket för den uppfattningen eftersom han tycker att rätt uppfattning är hans uppfattning, ungefär som statschefer i diktaturstater tycker.

Det kommer mer lagar och regler som begränsar vår yttrandefrihet. Under den förra mandatperioden kom 53 lagändringar som minskade allmänhetens insyn i den offentliga makten. Nya lagförslag har lagts som gör det svårare att bedriva journalistiskt arbete. SVT stoppade bla en publicering pga nya spionerilagen. Politikerna lovade att den lagen inte skulle påverka journalistiken, en lögn alltså. En litteraturkändis har anlitat en advokat för att stoppa en granskning som kan få stora konsekvenser för den granskande journalistiken.

Arbetet fortsätter i högre takt nu när nazi-influerade SD styr regeringen. Om detta får fortsätta kan det bli så att kritisera politiker eller säga att de ljuger osv inte blir tillåtet. Vi kommer inte att få kritisera de beslut som tas i Riksdagen. Vi närmar oss helt enkelt en diktatur exakt så som SD alltid sagt att de jobbar för och regeringspartierna är SD:s duktiga idioter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer