Pioneer – Parts Express 50cent-element

Detta Pioneerelement såldes ut av Parts Express för 50cent st. Det har köpts in av ett antal personer i Sverige till ett antal av flera tusen stycken.

 

Frekvensmätning 1m avstånd. Mätt i 12m2 rum med Mätro-1 för mjukvaran Speaker Workshop.

 

Frekvensmätning 0,20m avstånd. Mätt i 30m2 rum med Mätro-1 för mjukvaran Speaker Workshop. Skillnaden mellan mätningen här ovan och denna är på detaljnivå som har med rumsrefexer att göra. Karaktären på det huvudsakliga är samma.

 

Frekvensmätning 1m avstånd. Mätt i 12m2 rum med Mätro-1 för mjukvaran Speaker Workshop.

 

Frekvensmätning 1m avstånd. Mätt i 12m2 rum med Mätro-1 för mjukvaran Speaker Workshop. Mätbladet visar olika sorters mätljud och deras svar. Man kan se att vitt brus och MLS-signal ger liknande kurvor och är mer detaljerad än en svepande sinussignal. Vitt brus är dock besvärlig att mäta långt ner i basen med.

 

Frekvensmätning 1m avstånd. Mätt i 12m2 rum med Mätro-1 för mjukvaran Speaker Workshop. Mätningen är jämförelse mellan med och utan baffel. Man ser här att piken vid 2khz är borta med baffel.

 

Frekvensmätning 1m avstånd. Mätt i 12m2 rum med Mätro-1 för mjukvaran Speaker Workshop (Svart kurva). Den röda kurvan är uppmätt av Parts Express och är gjort med tidsfönster för att få bort alla reflexer. Kurvorna är mätt med två helt olika utrustningar och i helt olika stora rum. Anmärkningsvärt är ändå den stora samstämmigheten. Skillnaden i basen beror sannolikt på att Parts Express använt ett större rum eller en större baffel vid mät-tillfället.

 

Impedansmätning. Mätt med Mätro-1 för mjukvaran Speaker Workshop.

 

Impedansmätning. Mätt med annat ljudkort än ovan. Detta ljudkort klarar inte frekvenser över 16khz. I övrigt exakt identiska kurvor trots olika ljudkort vilket tyder på god kalibrering och att utrustningen håller måttet.

 

 

Pulsmätning. Det ser oroligt ut men då skall man komma ihåg att upplösningen för grafen är väldigt hög.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer