Man spåras ändå även om man klickar nej

Rättsväsendet de enda universella vetarna

Det är allmänt känt att rättsväsendet vet mer än alla andra och dömer därefter. De vet mer än de som vet och de vet mer än de som är experter på de olika områdena. Vi har hört mängder av berättelser som visar mycket tydligt att rättsväsendet är de enda riktiga vetarna, de vet till och med mer än Nobelpristagare.

En bekant körde fort

En bekant till mig körde för fort med sin bil. Nja, han körde inte för fort men han körde förbi en bil som innehöll två poliser. Bekantingen kör ofta förbi poliser och blir ofta stoppad på grund av det. Inte bara för att han kör förbi poliser eller att han kör för fort utan av den enkla anledningen att han har en ovanligt fräck bil. Poliserna tycks vilja kolla in bilen närmare, därför blir han stoppad. Men denna gång körde bekantingen på en motorväg och hade lite bråttom. Han körde över hastighetsbegränsningen på 110 km/h men då hade han ingen bil bakom sig.

Köbildning

Efter ca 6 km var det köbildning och där låg bekantingen och gled fram med sin fräcka bil. Plötsligt dök det upp en liten Toyota Yaris bakom och där låg den klistrad när bekantingen körde av motorvägen till en mindre väg. När min bekant körde in på en parkeringsplats kom samma bil efter. Det visade sig sitta två poliser i bilen.

Körde i 180km/h

Min bekanta hade kört i 180 km/h påstod de. Men det var inte sant för man kan inte säga hur fort han körde eftersom de inte låg någon bakom när det gick så fort som poliserna påstod. Poliserna gav sig inte men de satte ner farten med 20 km/h för att vara “snälla”. Men bekantingen nekade och då blir det rättegång.

Rättegången

Efter 5 månader var det min bekantings tur att ta plats på de anklagades bänk. Bekantingen varit utan körkort i 4 månader och fått tillbaka det några veckor före rättegången. Under förhandlingarna mindes inte polisen som vittnade något från händelsen mer än att min bekanta kört i 180 km/h och att de han ikapp min bekanta efter 1km och mätte farten, skrev böter, och åkte för att kollade hastighetsmätaren på bilen poliserna körde. Av någon märklig anledning mindes polisen den exakta mätaravvikelsen. Bekantingen sade att om han körde förbi poliserna i 180 km/h kan inte en bil som har en toppfart på 175 km/h, som Toyota Yaris har, komma ikapp honom efter 1km och mäta farten. Sanningen är att de aldrig skulle kunna komma ikapp honom med den farten. Bekantingen sade att det körde ingen bakom förrän köbildningen började. Min bekanta förklarade att även om deras bil kunde köra i 200 km/h skulle det ta flera mil att komma ikapp. Så se naturlagarna ut och det kan ingen ändra på.

Domen kom

När domen damp ner i brevlådan stod det att det inte fanns någon anledning att betvivla polismannens utsaga. Polisens berättelse var alltså mer trovärdig än vetskapens grundlagar eller mer trovärdig än matematikens lagar. Men framför allt tror rättsväsendet mer på en polisman än på naturlagarna och matematiken så härmed nominerar jag rättsväsendet till nästa Nobels fysikpris då de upptäckt en vetenskaplig sensation samtidigt som man blir rädd för att det sitter sådana imbecilla dönickar och dömer folk.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer