Så här ser västerländsk propaganda ut

Så här ser västerländsk propaganda ut

Aftonbladet skrev:

Putins talesperson Dimitry Peskov anklagar USA för att ha legat bakom den påstådda drönarattacken mot Kreml, rapporterar Reuters.

Genom att lägga till ordet “påstådda” så vänder hela texten till det Moskva sagt till en lögn.

Det spelar i detta fall ingen roll om det är en lögn eller inte. Journalisten som skrev det kanske inte är medveten om att denne går USA:s ärenden. USA har under årtionden bankat in i västerländska skribenter vissa tilläggsord i information från länder USA vill svärta ner. Till slut lägger journalister undermedvetet in dessa vilseledarord i texter som handlar om information från ogillade länder.

Information från USA återges så här (citerat från Aftonbladet):

Amerikanska myndigheter har uppgett att ballongen svävat över militärt känsliga områden i Montana där kärnstridsspetsar förvaras.

Ovanstående citerat är exakt vad media återger i informationen från USA. Om det var Ryssland som kom med samma information hade det stått så här:

Ryska myndigheter påstår att ballongen svävat över militärt känsliga områden där kärnstridsspetsar förvaras.

Ser ni den lilla självpåtagna böjningen som plötsligt ändrar informationen från en sanning till en lögn eller åtminstone till ej trovärdigt.

Sådana och liknande böjningar av meningar sprids ut av folklig media varje dag år efter år, till slut blir vi ett med den sortens böjningar och börjar själva undermedvetet tro att allt som kommer från stater USA inte gillar är lögner.

Ofta är det dessutom lögner men det skall inte media avgöra utan de skall föra fram den information som kommer från andra länder så som den kommer. Det är sedan en annan sak att debattera om det är sant eller inte för då får läsarna möjlighet att själv avgöra vad de tror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer