Saudiarabien - Vansinnesmoralen

Saudiarabien – Vansinnesmoralen

En egyptisk Tiktok-influencer som heter Tala Safwan har gripits i Saudiarabien efter att ha delat en video som ansågs vara sexuellt anspelande på hennes sociala medier. Safwan, som har fem miljoner följare på Tiktok och över 800 000 på Youtube, greps den 25 juli efter att hon laddat upp en livevideo där hon ses prata med en saudisk kvinnlig vän.

I videon bjuder Safwan in sin vän till sitt hem och säger saker som tolkats av många som uppmaningar till homosexualitet med lesbiska undertoner. Detta har skapat upprörda känslor i landet, där homosexualitet är förbjudet och straffbart.

Safwan har förnekat att hon hade någon sexuell avsikt med videon och sagt att den hade tagits ur sitt sammanhang för att orsaka en skandal. Hon sa att hon inte menade att kränka någon.

Men polisen i Riyadh, Saudiarabiens huvudstad, meddelade senare att de hade arresterat en person:

som fanns med i en sändning och pratade med en annan kvinna med sexuell karaktär och uppmanade till något som kan ha en negativ påverkan på den allmänna moralen.

Polisen nämnde inte Safwan vid namn i uttalandet, men publicerade ett delvis suddigt klipp från videon.

Detta kommer bara dagar efter att den saudiska medieregulatorn krävt att Youtube skulle ta bort annonser som anses stöta mot landets muslimska värderingar och principer. Regulatorn hotade med att vidta rättsliga åtgärder om inget gjordes. Annonserna hade klagats på av saudiska föräldrar som ansåg att deras barn utsattes för olämpligt innehåll på Youtube.

Läs mer:

bbc.com
aljazeera.com
sportskeeda.com
insider.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer