SD sitter på läktaren

Den moderate EU-politikern Hans Wallmark gör ett försök i en debattartikel att mota bort Jimmy Åkessons (SD) önskan att lämna EU. Wallmark vinklar debattartikeln på så sätt att Jimmys önskan handlar om ett brett fält av mindre bra vi får ut av EU-medlemskapet. Han nämner inte med ett enda ord den direkta orsaken.

Den direkta orsaken i Åkessons kritik av EU handlar om att EU nu skall jobba för att alla EU-länder solidariskt skall ta hand om de flyktingar som kommer in i EU. Åkesson vill absolut inte detta vilket verkar konstigt för en sådan solidarisk delning av bördan ger resultatet att Sverige får färre flyktingar att ta hand om.

Orsaken till att Åkesson är emot en sådan solidarisk delning av arbetet beror på att hans och SD:s strävan är att överhuvudtaget ingen flykting skall tas emot. Han vill alltså öka bördan för alla andra länder i EU. Det gör han genom att stå vid sidan om den solidariska handlingen ungefär som halvdiktaturen Ungern och ett par länder till gör idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer