mördade

Skolbarn mördade i Trollhättan av en utklädd ung man.

Killen kom till Kronogårdsskolan i något som kan kallas för uniform. Han hade också hjälm och någon slags mask. Barnen på skolan tyckte han såg kul ut, några tog bilder på honom.

Inte så kul

Han gick in i skolan och från klassrum till klassrum med sin långa kniv fäktande framför sig. Någonstans i korridoren mötte han ungdomar och han lät dem ovetandes fota honom med sig själva på var sida. Polisen kom lite senare till platsen och sköt honom i magen. Exakta händelseförlopp okänt i skrivande stund. Jag använder de få fragment som finns av vittnesmålen för att rekonstruera händelseförloppet.

Resultatet

När killen avlidit var tre personer döda och ett antal skadade. En av de döda var han själv. Senare avled ytterligare en person. De drabbades anhöriga befinner sig just nu i ett vacuum av att inte förstå vad som hänt. Snart kommer sorgen och allt dramatiskt med den.

Killen var lugn och tystlåten

Det sägs att killen under sin uppväxt var lugn och tystlåten men att han på senare tid börjat hänföras av högerextremism och nazism. Han var med på upprop mot invandringen. Det har framkommit att det var ett hatbrott mot mörkhyade. Han hade lämnat ett brev med rasistiskt hat och antydan att han inte skulle överleva.

Killens anhöriga

Man glömmer ofta gärningsmäns anhöriga. I detta fall har de inte bara sorg utan den blandas med skamkänslor och rädsla för att förlora sin vänner, att bli utpekade och utsatta för andras missaktning. De kommer allvarligt att fundera på att flytta och byta arbeten. De kommer också fundera på att byta identitet. Långa sjukskrivningar med läkarbesök och tröstande kommer att ta vid efterhand. Livet för dessa anhöriga kommer att te sig som slut och från denna dag kommer de aldrig mer att leva det liv de levde före händelsen. Livet kommer att vara en enda röra och totalt kaotiskt. Stackars anhöriga!

Hatsajter

Denna gång slog de vanliga tidningarna ut hatsajternas lek att hitta identiteten på killen. Jag är emot att man gör så men när rasister på nätet tävlas om vem som blir först med att publicera personuppgifter finns det en legalitet och vinst i att hinna före dessa. Men snart kommer diskussionerna handla om vad det är för föräldrar killen har som gjort honom till mördare. Det är den andra pöbeln på nätet som skriver för att det är deras medicin mot psykisk åkomma, ju värre de skriver ju bättre mår de. Utan att förstå att de bäst uppfostrade också kan må dåligt och bete sig så här kommer denna nätpöbel snart att ge sig på föräldrar och anhöriga.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer