Specialstyrka skall undersöka UFO

Specialstyrka skall undersöka UFO genom att amerikanska marinen har satt samman en styrka som skall gå till botten med UFO-fenomenet. De skall registrera och analysera vad deras anställda sett. Syftet är att få fram om fenomenet är ett hot mot den nationella säkerheten.

Ökat kraftigt

Observationerna från militären har ökat kraftigt och flertalet av observationerna har också detekterats av olika elektronisk apparatur som radar, olika former av militära kameror och av stridsflygplans sikten. Vid ett tillfälle mättes hastigheten upp för ett av föremålen till över 100.000 km/h. Från att ha varit ett svårt stigmatiserat ämne med hemliga utredningar och inget svar till de som upplevt fenomenen kommer denna offentliga åtgärd att ordentligt lätta på det stigmatiserande ämnet avsevärt.

Forskare kanske ställer sig i kö nu

Amerikanska marinen kallar inte heller fenomenet för “UFO” utan för “Unidentified Aerial Phenomena Task Force” (UAPTF). Genom att kalla fenomenet för just “fenomen” istället för “flygande föremål” breddar man synen på fenomenet på så sätt att det inte alls behöver vara besökare från andra världar utan mycket väl kan vara okända fysikaliska fenomen. Denna offentliga breddning kan också locka till sig etablerade forskare att forska i saken.

Källa: vice.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer