Statistik - diagram

Statistik – diagram – mm

Jag var länge kritisk till att CO2 värmer upp Jorden. Jag lade inte mycket tid på det utan tyckte bara så. När flera personer “bara tycker” utan att undersöka saken noggrant bidrar man till att mänskligheten i värsta fall går förlorad. Det är var persons förbannade uppgift att undersöka saker och ting noggrant innan man slänger ur sig sin åsikt. Det kan vara skillnaden mellan och en blomstrande mänsklighet. Här nedan försöker jag göra kunskapen lättillgänglig med mycket talande bilder och bara lite text.

 

 

 

Globala temperaturavvikelser från 1880 till och med 2018. Noll är medeltemperaturen från åren 1951-1980. Den svarta linjen är årliga medelvärden medan den röda representerar medelvärden över 5 år (Wikipedia).

 

 

 

 

 

Avvikelser i den globala medeltemperaturen under perioden 1999 till 2008 jämfört med medeltemperaturen från 1940 till 1980 (Wikipedia).

 

 

 

 

 

 

Två årtusendens ytmedeltemperatur enligt olika rekonstruktioner, vilka utjämnats på en tioårsskala. Det outjämnade värdet för 2016 är utsatt som jämförelse (Wikipedia).

 

 

 

 

Världens CO2-utsläpp från fossila källor sedan 1970 (bl.a. för de sex länder och konfederationer som släppte ut mest) (Wikipedia).

 

 

 

 

 

 

Schematisk skiss av energiflödet mellan rymden, atmosfären och jordens yta. Värdena är uttryckta i Watt per kvadratmeter (W/m²) (Wikipedia).

 

 

 

 

Nivån av koldioxid i atmosfären sedan 1958, uppmätt vid Mauna Loa, Hawaii (Wikipedia).

 

 

 

 

 

 

Växlingar i solaktivitet under en 30-årsperiod (Wikipedia).

 

 

 

 

 

Glaciärers viktbalans de senaste 50 åren, enligt WGMS och NSIDC. Kurvan visar att trenden med negativ nettobalans fortsätter (Wikipedia).

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer