Sverige förföljer Kurder på order av diktaturen Turkiet

Det är inte annat än en jävla skam att vårt land skickar Kurder till Turkiet. Turkiet är en diktatur som sysslar med etnisk rensning. Detta ställer alltså vårt land upp på.

Om Olof Palme levat hade han kallat Turkiet för “satans mördare”.

Men nu lever han inte och vi har en regering som bygger sitt regeringsinnehav på ett nazistiskt parti. Vad hade Olof Palme sagt om det? Men det är inga problem för Moderaterna, Liberalerna eller KD. De har under några år nu deklarerat att de inte har några problem att regera med nazister som stöd. Skäms på dig Ulf Kristersson!!

Hela det Svenska politiska systemet har drivits till höger i en sådan omfattning att man till och med vill gå med i Nato. Gå med i Nato, krypa för diktaturen i Turkiet och lämna ut Kurder som stödjer befrielseorganisationen PKK är ett brott mot det Svenskaste vi har, dvs neutraliteten och friheten att kritisera vem vi vill.

Nu är vi på väg in i en tid med lagar som kräver folkets tystnad. Men vi skall inte tystna, vi skall öka på kritiken av det som sker innan vi sitter där utan frihet och utan yttranderätt.

PKK är terroristklassad av EU och en rad andra länder. Märkligt nog har också Nato, som är en militär organisation klassat PKK som terrorister vilket är högst anmärkningsvärt och konstigt för att vara en militär organisation.

Europeiska unionens domstol har i efterhand upphävt EU:s klassning för de år domstolen har granskat, då den fann att beslutet saknade giltigt underlag. Enligt EU:s domstol är alltså inte PKK en terrororganisation.

PKK förde under sina första år en hård politik med våld på schemat. Dock begicks våldet ofta under försvar mot olika länders militära styrkor under uppbyggnadstiden. Turkiet har under många år hävdat att PKK är skyldiga till upp mot 30.000 döda. Dessa siffror går dock ej att styrka. Förmodligen är siffrorna rejält friserade på vanlig Turkisk manér.

PKK är idag en frihetsorganisation som inte längre kräver en egen stat. De vill att Kurder inom sina respektive länder skall vara fria som vilken medborgare som helst.
PKK är emot diktatur och förtryck av kvinnan. Kvinnans frigörelse är en viktig del av PKK:s arbete. De jobbar för en verklig demokrati som gäller alla. De påminner i andra frågor politiskt mycket om västerländsk socialdemokrati.

En tanke på “Sverige förföljer Kurder på order av diktaturen Turkiet

  1. Varför kallar vi Turkiet för diktatur, de har ju fria val?
    Jo, därför att Erdogan och hans parti styr över de flesta media och domstolar. Med det i bagaget kan man ha fria val men ändå vara tämligen säker på att vinna valen man vill vinna. När de vunnit valen styr de landet egenmäktigt. Det är inget annat än diktatur på samma sätt som Polen och Ungern är diktaturer.

    Dock kan denna form av diktatur förlora val om motståndet från folket är så starkt att de struntar i propagandan deras media spyr ur sig och de struntar i att domstolar dömer de som protesterar. Då kan majoriteten rösta på något annat än de som styr. Det har inte hänt ännu så vi vet inte om diktaturer av detta slag frivilligt skulle lämna över makten.

      [CITERA]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer