UFO design

UFO känner inte till standardisering

Det som slår mig när jag läser tidningar och ser olika tevedokumentärer om UFO är hur många olika designform dessa farkoster har. UFOs känner inte till standardisering. Visserligen finns det några designade UFO’n som enligt vittnen håller ihop men utöver det finns det en uppsjö olika utföranden.

Olika design

Om en främmande civilisation skulle lägga ner så mycket möda på att ta sig hela vägen genom universum till oss skulle de verkligen skicka med hundratals olika designade farkoster? Nej, det skulle de knappast göra. Men ändå vittnar folk så spretigt om hur farkosterna sett ut. Vad beror det på? Antingen är aliens så korkade att de använder mängder av olika designade farkoster eller så är vittnena så uppskärrade att de minns fel. Alternativt kan deras farkoster radikalt ändra utseende i farten. Om det är det senare kan man undra vad de vinner med det? Det finns två andra möjligheter också:

  1. UFO’n finns inte. Folk ljuger ihop historier och då blir designen aldrig eller nästan aldrig densamma.
  2. UFO’s finns och folk har beskrivit designen på farkosterna korrekt men en stor del av vittnena ljuger ihop historier för att få sina 15 sekunder i rampljuset. Därför får vi en grupp människor som beskriver samma föremål med samma design och en grupp människor som ljuger och därför får beskrivet en massa olika designade farkoster utöver de korrekt beskrivna.

En sak är säker och det är att det finns något som folk ser. Speciellt intressant är när yrkesmän som har som arbete att upptäcka och följa föremål i luften säger sig sett föremål som inte människan kan ha byggt. Lika intressant är när radaroperatörer ser föremål som inte skall vara där, framför allt om de rör sig på sätt inga flygplan kan göra. Sådana rapporter finns och de som rapporterat det håller fast vid det många år efter det hände. En annan säker källa är när många samtidigt från olika platser utan att känna varandra ser samma sak. Så, något finns som folk ser men deras vittnesmål på hur det de ser är designat skiljer sig ofta så markant från varandra att man kan börja undra vad det är de egentligen ser. Vi får säkerligen återvända till den frågan ofta!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer