trakasserier

Upprepade trakasserier

Två killar i 20 års åldern hade under en längre tid trakasserat en äldre man. Killarna hade i minst två års tid jävlats och vid något tillfälle misshandlat mannen. De lät inte den äldre mannen vara i fred och begick bland annat en mängd brott mot honom som lades ner i brist på bevis, som vi så ofta får höra nu för tiden.

Kontaktförbud

De båda killarna förföljde mannen så intensivt att de till slut delgavs kontaktförbud eftersom det har funnits risk för att killarna kommer att begå brott, förfölja eller skada mannen. Killarna fick med andra ord inte befinna sig nära mannen, tala med honom eller göra något annat som riktade sig mot mannen. Killarna struntade dock i kontaktförbudet och fortsatte att förfölja och trakassera honom. Kontaktförbudet upphörde emellertid 23 December förra året.

En mängd olika brott

Bröderna har begått en hel uppsjö av brott under lång tid i södra Sverige. De har bland annat dömts för rånförsök, misshandelsförsök och olaga hot samt misstänkts för flera misshandlar och rån. Den äldre av bröderna har dömts flera gånger för stöld, övergrepp i rättssak, misshandel, olaga hot och narkotikabrott.

Besökte mannen i avsikt att skada

Killarna tog sig till mannens avlägset belägna villa i Vallåkra utanför Helsingborg. Det lär finnas fynd som tyder på att bröderna var där i syfte att skada mannen. De hade föremål med sig som endast kunde användas till att skada någon.  De gjorde också åverkan på huset för att kunna ta sig in.

Vänd dig till regeringen om du har något att klaga på

Mannen som hörde när det gjordes åverkan ringde till en granne och sade att “de är inne i huset”. Kvinnan förstod genast att de var de aktuella killarna. Därefter hörde hon knallar, sedan blev det tyst. Kvinnan ringde polisen och de skulle skicka en bil. Några minuter senare talade kvinnan återigen med mannen som nu befann sig på övervåningen av rädsla. Han sade att två killar ligger skadade här. Polisen hade ännu inte anlänt efter 2-3 samtal så kvinnan ringde återigen upp och berättade att det ligger två skadade personer i huset. Hon frågade när de kommer och möttes av det horribla svaret: att hon skulle vända sig till regeringen om hon hade något att klaga på… Både kvinnan och polisen själv har polisanmält händelsen vilket skapar problem för polisen för nu kan de inte svara standardfrasen “ord står mot ord” då polisen själv är anmälare.

Mannen sköt killarna

Förmodligen på grund av de intensiva trakasserierna från killarna och på grund av att killarna var beväpnade med tillhyggen blev mannen ordentligt chockad när han fick se dem inne i hans hus. Mannen, som hade jaktgevärs hemma, sköt tragiskt nog båda killarna till döds.

Så kan det gå

Så kan det gå när vårt folks rättsväsende fallerar i det arbete de satts att utföra, dvs de drabbade tvingas utföra jobbet själv med förskräckligt resultat bland annat på grund av rättsväsendet attityd. Men det handlar inte bara om idioten som svarade att kvinnan skulle klaga hos regeringen när polisen dröjde. Det är en mycket tydlig symptom på en allvarlig begynnande sjukdom inom vårt rättsväsende som vi bara sett början på ännu. En annan yttring av denna förfallets sjukdom är när hederliga människor mötts med sarkasmer av rättvisan när de utsatts för brott som förstör hela familjer resten av livet med de oförskämda orden “inte av allmänt intresse” eller när rättsväsendet väljer att lägga ner ett och ett halvt år på att utreda en Julhälsning med ett resulterande förundersökningsprotokoll som ryms på ett par A4-sidor.

Makeover

Det krävs en ordentlig makeover för vårt rättsväsende som jag, för bara tre år sedan, trodde var det bästa rättsväsende på denna Jord.

Källa 1: Aftonbladet
Källa 2: Sydsvenskan

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer