Mätro-0 Del 1 – Vad är mätro-0

Efter hand, som Mätro-1 byggdes av intresserade, framkom en önskan av en ännu enklare mätbox. Mätro-1 är lättbyggd för de som byggt förut men kan vara lite svår för de som aldrig byggt och har lite svårt för att läsa kopplingsscheman. Därför har jag tagit fram en version som är anpassat för de som inte byggt förut men även för de som inte vill lägga ner för mycket tid eller pengar på att bygga en mätbox. Mätro-0 (hette tidigare Mätro-K, K som i K-abel), är en mätbox enligt följande:

  • Endast kablar kopplat till en liten låda används. Man byter mätmetod genom att flytta om någon kabel.
  • Boxen saknar slutsteg. Som slutsteg använder man sin egen förstärkare. Genom att koppla in den mot boxen kommer den egna förstärkaren att kalibreras med systemet.
  • Boxen saknar också mikrofonförstärkare. Den externa mikrofonförstärkare man väljer att använda kommer också att kalibreras med boxen.
  • Boxen kommer att finnas för de flesta förekommande mätprogram. Mätboxen kommer då att få mätprogrammets namn som ett tilläggsnamn. Ex. “Mätro-0 JustMLS” om den är för JustMLS.
  • De två nivåerna som behöver justeras då och då, regleras med mjukvaran, efter att nivån för mikrofonförstärkaren och huvudförstärkare har justerats.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer