Vissa påstår att klimatforskare ljuger att Jorden värms upp

Vissa påstår att klimatforskare ljuger att Jorden värms upp

Varför skulle forskare vilja visa värre siffror än det är? Låter som plattajordenretorik!

Enligt plattajordentroende är vi alla utsatta för en gigantisk konspiration där alla regeringar gått samman för att lura folket att Jorden är ett klot. Men de kan inte tala om varför de vill lura Världens folk på detta vis. Ett annat problem är att enligt dem har alla stater sedan man började säga att jorden är rund, alltså i hundratals, eller kanske tusentals år lyckats hålla ihop i denna lögn. Inte ens Nordkorea har brutit linjen.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Platt_jord

I USA har vi ett annat fenomen, Q-rörelsen (Qanon). Ett antal utpekade politiker och skådespelare kallat “Den djupa staten” har arrangerat en gigantisk pedofilring Världen över. De säger också att Covid-19 är en bluff och att mobilnätet 5G används för att kontrollera medborgarna. Deras tecken “Q” har också dykt upp i andra länder, bla i demonstrationer i Europa. Deras “teorier” är helt osannolika men dessa människor, som är ganska många, 20% i USA säger sig stödja dem, går i klinch på nätet och andra ställen att de har rätt.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Qanon
https://arkiv.tidningenglobal.se/2022/01/03/konflikt-qanon-en-rorelse-med-fortsatt-stort-inflytande/

Man tycker att så här osannolika konspirationer med pseudovetenskap inte skall få någon spridning eller få viktigare personer på sin sidan, men det har de. De har också en hel uppsjö med förklaringar att just deras modell är sann medan alla andra ljuger och hittar på. Det finns fler liknande konspirationer som att alla passagerarflygplan släpper ut gaser som skall göra människan fogligare och många fler liknande idiotiska idéer.

De som påstår att uppvärmningen inte pågår eller och att de aktivt motarbetar de seriösa forskarna genom att publicera sina påhitt anser jag inte stå långt borta från ovanstående galningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer