Windows 10 – Går inte uppdatera

Ibland går det inte uppdatera Windows 10 hur man än försöker med olika tips på att göra det. Det kan helt enkelt vara så att datorn inte kan komma överens med Windows Update av någon anledning som kan vara omöjligt att ta reda på. Av Microsoft får man inte mycket ut av liksom av deras forum. Orsaken är att de helt enkelt inte vet vad som är fel. Lösningen när inget annat går är att göra en tvingande manuell uppdatering.

Så här gör man

  1. Gå till Windows 10 update history där det beskrivs i vilken KB-fil (Knowledge Base) den önskade uppdateringen ligger i.
  2. Leta upp den önskade uppdateringen och klicka på texten.
  3. En rad av uppdateringar visas. Notera KB-nummret för din uppdatering (Oftast är det den översta).
  4. Gå till Microsoft Update Catalog där alla KB-filer finns.
  5. Sök KB-filen med det nummer du antecknat genom att skriva in KB och nummret i sökrutan till höger och klicka på “Sök”.
  6. Välj den version som passar till din dator och ditt Windows. x86 är 32-bitars- och x64 är 64 bitars-system. Titta så det inte är serverversionen om det inte är en server du har.
  7. Ladda ner KB-filen genom att klicka på knappen “Hämta” längst ute till höger.
  8. Ett nytt fönster öppna, klicka på länken under strecket och filen börjar laddas ner.
  9. Ett nytt fönster öppnas, välj “Öppna med” och i valrutan till höger väljer du “Fristående installationsprogram för Windows”. Det brukar vara förvalt.
  10. När KB-filen är nedladdad startar den oftast av sig själv och börjar installationen.

Går inte ändå

Om det inte går att installera enligt ovan får man ett felmeddelande typ “Uppdateringen kan inte tillämpas på datorn”. När man får ett sådant felmeddelande tror jag enda möjligheten är att göra en helt ny ren installation av Windows 10.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer