Matrojig en enkel men mycket bra apparat för högtalarmätning

MATROJIG Del 04 – Bygga effektförstärkare

MATROJIG kan byggas på olika sätt och med olika lådor. Det som måste vara samma för alla är kopplingsschemat, omkopplarna och ljudkortet . Det finns också tillägg till kopplingsschemat som utökar funktionaliteten som kommer att visas här nedan efter hand. Själva kretsdragningen kan ske genom att man etsar fram kretskort eller drar ledningarna för hand på ett hålat kretskort. Jag själv föredrar att dra ledningarna för hand på ett hålat kretskort. Orsaken är den att man kan skärma vissa trådar om man drar dem för hand men det kan man inte med ett kretskort. Här nedan kommer bygget med  tråddragning för hand att beskrivas.

 

 

 


Bygget

Effektförstärkaren

Så här ser kopplingsschemat ut till förstärkaren som skall användas:

 

 

Förstärkaren Velleman K4001 är en komplett byggsats om man inte väljer att göra allt själv.

Slutsteget byggs enligt den medföljande manualen. I Matrojig skall inte minus (-) på utgången eller för 12v elförsörjning användas. All jord går genom minus (-) för ingången (IN). Om man inte gör så uppstår en jordslinga som skapar mycket brum.

 

 

 


Innehåll

Bygg mätmikrofoner

Läs mer

 


Matrojig en enkel men mycket bra apparat för högtalarmätning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer